UPOZORENJE MIZINCEVA: "Ukrajina sprema nove montirane snimke kojima će optužiti Rusiju"

Novosti online

13. 04. 2022. u 07:49

UKRAJINA priprema provokaciju sa montiranim snimcima u gradu Irpenju na periferiji Kijeva kako bi za to optužila Rusiju, rekao je sinoć načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

УПОЗОРЕЊЕ МИЗИНЦЕВА: Украјина спрема нове монтиране снимке којима ће оптужити Русију

Foto: Profimedia/Ilustracija

On tvrdi da „kijevske vlasti pod pokroviteljstvom zemalja kolektivnog Zapada, na čelu sa SAD, nastavljaju da prikupljaju pseudodokaze o krivici Rusije".

S tim ciljem, kako je rekao, u Irpenju se uvodi policijski čas i potpuna blokada grada od 6 časova 12. aprila do 9 časova 15. aprila.

Mizincev je dodao da će u tom periodu biti dozvoljen ulazak samo predstavnicima bezbednosnih struktura i navodnim volonterima, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, pouzdano je utvrđeno da će „Kijev iskoristiti to vreme da izvede provokaciju i organizuje cinično inscenirano snimanje i dalje širenje lažne vesti u zapadnim medijima".

Mizincev je naglasio da Ministarstvo odbrane Rusije unapred upozorava „takozvani civilizovani Zapad" na te akcije Ukrajine.

Ocenio je da "kijevski režim ponovo pokazuje svoju pravu zločinačku prirodu, kao i potpuno zanemarivanje svih normi međunarodnog humanitarnog prava".

BONUS VIDEO: 

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)