"NEMA SUMNJE, CILJEVI ĆE BITI ISPUNJENI!" Putin o operaciji u Ukrajini - Naša vojska koristi naoružanje kakvog nema u svetu

Novosti onlajn

12. 04. 2022. u 10:56

ORUŽANE snage Rusije u toku specijalne vojne operacije u Ukrajini deluju hrabro, kompetentno, efikasno i efektivno, koristeći najsavremenije vrste naoružanja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete kosmodromu „Vostočni“ u Amurskoj oblasti.

НЕМА СУМЊЕ, ЦИЉЕВИ ЋЕ БИТИ ИСПУЊЕНИ! Путин о операцији у Украјини - Наша војска користи наоружање каквог нема у свету

Foto: Tanjug/AP

- Naši oficiri danas učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu u Ukrajini. Pružaju pomoć narodnim republikama Donbasa. Deluju hrabro, kompetentno, efikasno i efektivno, koriste najsavremenije vrste naoružanja sa jedinstvenim karakteristikama koje nemaju analoge u svetu - istakao je Putin.

- Nema sumnje da će ciljevi i zadaci operacije u Ukrajini biti ispunjeni - rekao je Putin, prenele su RIA novosti. 

Putin je na kosmodrom „Vostočni“ doputovao zajedno sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom. Ruski predsednik je na Dan kosmonautike uručio državne nagrade kosmonautima na kosmodromu „Vostočni“. Svečana ceremonija održana je u zgradi kosmodroma.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO:

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista