DVOSTRUKI ARŠINI: Novi potez Nemačke dokaz da je saradnja sa Kinom i Rusijom dozvoljena samo kada njima odgovara

Novosti online

12. 04. 2022. u 13:41

KINA je otvorila kargo liniju Šenžen–Lajpcig, sa šest letova nedeljno, za transport auto-delova, elektronike, haj-tek opreme, lekova...

ДВОСТРУКИ АРШИНИ: Нови потез Немачке доказ да је сарадња са Кином и Русијом дозвољена само када њима одговара

Foto: Epa

Ovaj potez iniciran je iz Nemačke zbog unutrašnjih potreba te zemlje. Kina u ovom slučaju Nemačkoj predstavlja neophodnog saradnika.

S druge strane, Srbija trpi konstantne pritiske kako iz Nemačke, tako i iz drugih zapadnih zemalja, zbog saradnje sa Kinom i sa Rusijom.

Preti nam se kako bismo uveli sankcije Rusiji, a let na relaciji Beograd–Moskva trn je u oku ovim zemljama. Odluke se, dakle, donose samo kada su njihovi interesi u pitanju, te tako ni ruska nafta, ni gas, kao ni roba sa Istoka nisu problem kada su potrebni njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)