"BIOBAJDEN": Zaharova otkrila „đavolski plan“ Amerike u Ukrajini

Novosti onlajn

27. 03. 2022. u 17:14

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je američku vojno-biološku aktivnost u Ukrajini „đavolskom planom“ i, koristeći otvorene izvore, napravila hronološki spisak aktivnosti SAD u Ukrajini u vojno-biološkom pravcu.

БИОБАЈДЕН:  Захарова открила „ђаволски план“ Америке у Украјини

Foto: Profimedia

Otvoreni izvori, kao i dokumenti koji su procurili na internet (uključujući i preko „Vikiliksa“) daju približnu predstavu o stepenu uključenosti američkih političkih elita u vojno-biološku aktivnost u Ukrajini, napisala je portparolka na Telegram-kanalu, stavivši za naslov svog posta – „BioBajden“.

- Previše je praznina u ovom zaista đavolskom planu koje tek treba popuniti - ocenila je Zaharova.

Kako je napomenula, spisak nije sveobuhvatan.

- SAD su 1991. godine pokrenule program za zemlje bivšeg SSSR-a sa ciljem kontrole/ eliminacije sovjetskog oružja za masovno uništenje, uključujući i biološko.

- Dve godine kasnije – potpisivanje ukrajinsko-američkog pakta za sprečavanje širenja oružja za masovno uništenje.
- Dodatni protokol uz pakt Ministarstva zdravlja Ukrajine i Agencije za smanjenje odbrambenih pretnji američkog Ministarstva odbrane (DTRA) o sprečavanju širenja tehnologija, patogena i znanja koji se mogu koristiti u razvoju biološkog oružja potpisan je 2005. godine. Prema rečima Zaharove, to je bio početak stvarnog prelaska ukrajinskog vojno-biološkog potencijala u ruke američkih stručnjaka.
- Velike američke kompanije vojno-industrijskog kompleksa uključene su 2000. godine u vojno-biološke aktivnosti u Ukrajini.
- Od 2005. do 2014. godine, umesto da uništi brojne objekte, kompanija „Black & Veatch Special Projects“ koja radi za DTRA, izgradila je i unapredila osam biolaboratorija, uključujući i u Odesi, koja je od 2011. sponzorisana za proučavanje „patogena koji se mogu koristiti u bioterorističkim napadima“.
- Saradnik Pentagona Nejtan Volf osnovao je 2007. biomedicinku kompaniju „Global Viral Forecasting Institute“ (kasnije preimenovana u „Global Viral“), koja je imala za cilj neprofitno ispitivanje transgraničnih infekcija, uključujući i u Kini.
- Sin američkog predsednika Hanter Bajden i posinak bivšeg američkog državnog sekretara DŽona Kerija, Kristofer Hajnc osnovali su 2009. investicionu kompaniju „Rosemont Seneca Partners“.
- Neustavni državni udar u Ukrajini 2014. godine
- Ulazak Hantera Bajdena 2014 . u odbor direktora ukrajinske energetske kompanije „Burisma Holdings“
- Iste godine se privatna neprofitna organizacija „Metabiota“ odvojila od kompanije „Global Viral“, sa ciljem istraživanja rizika pandemije. Za članove odbora „Metabiota“ imenovani su Hanter Bajden, Nil Kalahan i DŽon Deloš iz kompanije „Rosemont Seneca Partners“. Tada Pentagon počinje da finansira „Global Viral“ i „Metabiota“.
- „Metabiota“ je 2014. pokazala interesovanje za Ukrajinu i apelovala na Bajdenovog sina da „zaštiti kulturnu i ekonomsku nezavisnost Ukrajine od Rusije“.
- „Metabiota“ i „Burisma Holdings“ su iste godine počele da sarađuju na neimenovanom „naučnom projektu u Ukrajini“.
- Prava saradnja „Metabiota“, „Global Viral“ i „Black & Veatch Special Projects“ u programima Pentagona počela je te godine.
- Od 2014. do 2016. realizovani su ugovori „Metabiota“ i Pentagona, uključujući projekat vredan 300.000 dolara u Ukrajini.
- Američka državljanka Uljana Nadežda Suprun, potomak ukrajinskih nacista, imenovana je 2016. na mesto vršioca dužnosti ministra zdravlja Ukrajine. Kvalitativno je proširen program saradnje Pentagona i Ministarstva zdravlja Ukrajine.
- Iste godine izbio je svinjski grip među ukrajinskom vojskom koja je čuvala biološku laboratoriju u Harkovu. Preminulo je 20 osoba, a incident je zataškan.
- Bivši pomoćnik američkog ministra odbrane Endrju Veber imenovan je 2016. za šefa odeljenja globalnog partnerstva „Metabiota“.
- Iste godine je struktura osnivača „Global Viral“ Nejtana Volfa – fond „EcoHealth Alliance“ uključena u istraživanja o virusima korona koje prenose slepi miševi u Istraživačkom centru u laboratoriji u Vuhanu.
- Ugovor između DTRA i Ministarstva zdravlja Ukrajine produžen je 2016. u dogovoru sa Ministarstvom odbrane Ukrajine.
- Globalna pandemija mutiranog korona virusa slepih miševa počela je 2019. godine u Vuhanu.
- Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara 2022.
Po hitnom postupku je 24. i 25. februara 2022. pokrenuto uništavanje sojeva u biološkim laboratorijama u Ukrajini.
- Govor zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland 8. marta 2022. kada je otvoreno priznala postojanje saradnje između Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine u pogledu patogena.

BONUS VIDEO:

GORI SKLADIŠTE NAFTE U ŽITOMIRSKOJ OBLASTI: Ukrajinski mediji objavili snimak

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

S PINKOM SAM ZAVRŠIO: Žika se povukao se ekrana - evo čime se danas bavi