NE MOGU DA PODNESU BRUKU: Rusi teško izblamirali ministra odbrane, London od Jutjuba traži da skine snimke

M.Đorđević

23. 03. 2022. u 22:51

BRITANSKO ministarstvo odbrane poslalo je Jutjubu zahtev da se ukloni razgovor između ministra odbrane Bena Volasa i ruskih šaljivdžija Vovana i Leksusa, prenosi TASS .

НЕ МОГУ ДА ПОДНЕСУ БРУКУ: Руси тешко избламирали министра одбране, Лондон од Јутјуба тражи да скине снимке

FOTO: Jutjub/Printskrin/ The Telegraph

Ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da je "ruska država odgovorna za lažni poziv" i ministarstvo traži da se blokira pristup video snimcima u skladu sa politikom Gugla i Jutjuba.

- Pošto je ruska država odgovorna za lažni poziv, pišemo Vam da uklonite (ili bar blokirate) pristup video snimku, navodi se u apelu.

Odeljenje je navelo da su video snimci montirani i modifikovani, a zaključci koji proizilaze iz njih nepouzdani. Osim toga, oni predstavljaju „značajan rizik za nacionalnu bezbednost za UK“.

- Ove informacije imaju za cilj potkopavanje kapaciteta za proizvodnju oružja u Velikoj Britaniji i narušavanje reputacije UK kao vodećeg partnera NATO, saopštilo je ministarstvo.

Volas je 17. marta bio žrvta nepoznatog šaljivdžije koji se tokom telefonskog razgovora predstavljao kao ukrajinski premijer Denis Šmihal. Prema njegovim rečima, "posumnjivši da nešto nije u redu", prekinuo je razgovor.

Dan ranije Vovan i Leksus objavili su drugi tizer video konferencije sa Volasom. Na snimku, jedan od šaljivdžija tražio je da se NLAV prenosive protivtenkovske vođene rakete (ATGM) više ne isporučuju Kijevu , jer su često „neuspele“, na šta je Volas odgovorio da nema problema sa njihovom upotrebom u Velikoj Britaniji.

U ponedeljak, 21. marta, objavljen je prvi deo razgovora . Šaljivdžije su sve snimke objavile na svom Jutjub kanalu.

BONUS VIDEO: NAPADNI DRONOVI: Napad na ukrajinske trupe i opremu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili