POROŠENKO JE KRIV, ZNAO JE DA NAS NATO NEĆE: Politički sukob u Kijevu, iz kabineta Zelenskog optužili bivšeg predsednika

M.Đorđević

20. 03. 2022. u 10:22

NA političkom planu pojavile su se prve veće pukotine u odnosima vlasti i opozicije u Ukrajini, koje će sigurno izazvati nezadovoljstvo u Londonu i Vašingtonu.

ПОРОШЕНКО ЈЕ КРИВ, ЗНАО ЈЕ ДА НАС НАТО НЕЋЕ: Политички сукоб у Кијеву, из кабинета Зеленског оптужили бившег председника

Epa

Kancelarija predsednika Vladimira Zelenskog je preko svog savetnika Alekseja Arestoviča  optužila bivšeg predsednika Petra Porošenka da je on jedan od kivaca za rusku specijalnu operaciju.

Arestovič je optužio Porošenka da je za vreme njegovog mandata u Ustav Ukrajine upisana želja da se zemlja pridruži NATO. 

- Ovo je bio Porošenkov lični predizborni pi-ar. On je već tada znao da nas NATO nikada neće prihvatiti. Dobar deo krivice za ono što se sada dešava u Ukrajini snose oni koji su usvojili i promovisali ovu odredbu u ustavu, rekao je Arestovič.

S druge strane, Porošenko je kroz usta Irine Geraščenko  optužio  vladu Zelenskog da se nije unapred pripremala za rat, da nije evakuisala ljude iz velikih gradova i da se krije u zapadnoj Ukrajini.

S druge strane, političar Anton Geraščenko je naveo da Porošenkova partija nema moralno pravo da kritikuje vlast, jer je Porošenko 2014. „obećao da će ukrajinska tzv. antiteroristička operacija" protiv pobunjenih regiona Donjeka i Luganska biti završena za nekoliko sati.

Foto: Tanjug AP

Nešto je međutim pošlo naopako, kaže Geraščenko, i umesto totalnog rata - potpisan je Minsk-2 a umesto podizanja vojnih kapaciteta, Poršenko nije izgradio ni jedno vojno preduzeće u Ukrajini.

Nemogućnost  deblokiranja  Mariupolja pokazala je prvi javni sukob između „žabe i poskoka“. Međutim sam Porošenko je do večeri pokušao da prekine okršaj  pozivom na  „jedinstvo i uzdržanost“.

BONUS VIDEO: UDAR JURIŠNIH DRONOVA: Napad na ukrajinske trupe i opremu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

A POSLE RASKIDA: Stefanos Cicipas ima devojku! Šta mislite, odakle je?