SERGEJ LAVROV: Zelenskog je teško shvatiti ozbiljno, jedno priča, drugo radi

Novosti online

19. 03. 2022. u 13:32

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je političke aktivnosti ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog teško shvatiti ozbiljno, jer se njegove reči razlikuju od dela.

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ: Зеленског је тешко схватити озбиљно, једно прича, друго ради

Sergej Lavrov, Foto AP

On je to rekao tokom razgovora sa učesnicima finala međunarodne staze „Lideri Rusije“, prenosi RT.

- Kada, na moju veliku žalost i sramotu, predsednik Zelenski izjavljuje da kako može da bude nacista kada je jevrejskog porekla, i to govori upravo u danima kada Ukrajina prkosno izlazi iz sporazuma o zaštiti spomenika herojima Velikog otadžbinskog rata – takav je postojao dogovor unutar ZND – i kada on lično pokrovitelji trendove koje sam pomenuo, jednostavno mi je teško da ozbiljno shvatim politiku ukrajinskog rukovodstva“, citira ga RIA Novosti. 

Prema ministru, reči Zelenskog se često razlikuju od njegovih postupaka.

- Na isti način, u ranoj fazi svojih predsedničkih ovlašćenja, čak i kada je igrao u pozorištu i snimao serije, na sve moguće načine je uveravao da ni ne pomšlja da ugrozi prava ruskog jezika. Molim vas – život dokazuje čija reč šta vredi “, naglasio je on.

Ranije je Lavrov u intervjuu za RT rekao da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski želi da gurne američkog lidera Džoa Bajdena u sukob sa Rusijom preko američkog Kongresa.

BONUS VIDEO: ŽESTOKE BORBE: Ruski borac protiv ukrajinskog mitraljesca kod Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

SNIMCI HAOSA: Jeziva tuča huligana zgrozila Evropu! Korišćene štangle, bejzbol palice, motke -  ima teško povređenih (VIDEO)