TURSKA ŽELI DA ORGANIZUJE SUSRET PUTINA I ZELENSKOG: "Mirovni sporazum je moguć, pitanje je kako će biti postignut"

Tanjug

20. 03. 2022. u 00:01

TURSKA je uverena da Moskva i Kijev mogu da postignu mirovni sporazum, a priroitetni zadatak Ankare je da organizuje sastanak ukrajinskog i ruskog predsednika Volodimira Zelenskog i Vladimira Putina, izjavio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

ТУРСКА ЖЕЛИ ДА ОРГАНИЗУЈЕ СУСРЕТ ПУТИНА И ЗЕЛЕНСКОГ: Мировни споразум је могућ, питање је како ће бити постигнут

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Mirovni sporazum je moguć. Sada je pitanje kada će i kako on biti postignut - rekao je Kalin u intervjuu za televizijski kanal Al Džazira, prenosi TAS S.

Jedan od ključnih zadataka, koji je Turska sebi postavila, je da organizuje sastanak Putina i Zelenskog, izjavio je Kalin.

- Održavamo naše kanale komunikacije sa obe strane otvorenim. To je veoma važno i naši napori su usmereni na organizovanje direktnog sastanka između ruskog i ukrajinskog predsednika - saopštio je turski zvaničnik.

On je naveo da se u Belorusiji održavaju sastanci dve strane na tehničkom nivou, kao i da je prvi ministarski sastanak Ukrajine i Rusije održan na marginama diplomatskog foruma u Antaliji, dok je u ovom trenutku ključni zadatak da se organizuje samit na najvišem nivou.

BONUS VIDEO - RUSKI PADOBRANCI U AKCIJI! Zaplenjeno zapadno oružje nedaleko od Kijeva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)