POGINULO VIŠE OD 100 STRANIH PLAĆENIKA: Ruska vojska gađala Centar za obuku specijalaca u Ukrajini

Novosti onlajn

20. 03. 2022. u 09:14

VISOKOPRECIZNIM raketama izveden je napad na Centar za obuku snaga za specijalne operacije u Ukrajini gde su se nalazili strani plaćenici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ПОГИНУЛО ВИШЕ ОД 100 СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА: Руска војска гађала Центар за обуку специјалаца у Украјини

Foto: Printskrin/Ruptly

Kako je naveo portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, u napadu na Centar koji se nalazi kod grada Ovruč, Žitomirska oblast Ukrajine, ubijeno je više od 100 vojnika Snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika.

Pored toga, sa brodova ruske Ratne mornarice koji se nalaze u Crnom moru ispaljene su krstareće rakete "kalibar" na Nježinsku fabriku za remont oklopne tehnike.

- Iz akvatorije Kaspijskog mora - krstarećim raketama morskog baziranja "kalibar", kao i iz vazdušnog prostora iznad Krima - avijacionim kompleksima "kindžal" sa hiperzvučnim aerobalističkim raketama, uništeno je veliko skladište goriva ukrajinskih oružanih snaga u području Konstantinovke, Nikolajevska oblast - otkrio je general.

Konašenkov je dodao da se iz ove baze dovozilo gorivo za ukrajinsku oklopnu tehniku koja se nalazi u zoni borbenih dejstava na jugu Ukrajine.

On je saopštio da je tokom noći operativno-taktička avijacija pogodila 62 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su komandni centri, jedan višecevni raketni sistem, dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i jedno skladište goriva, kao i 52 mesta gde se bila grupisala borbena tehnika.

BONUS VIDEO:

GORI SKLADIŠTE NAFTE U ŽITOMIRSKOJ OBLASTI: Ukrajinski mediji objavili snimak

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi