"ĐAVOLJI PLODOVI RUSOFOBIJE“: Zaharova o opljačkanoj ruskoj crkvi u Oksfordu

Novosti onlajn

13. 03. 2022. u 16:45

RUSOFOBNA i dezinformaciona kampanja, koju je lično pokrenula šefica britanske diplomatije Liz Tras, daje „svoje đavolske plodove“ u Oksfordu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom napada na crkvu Svetog Nikolaja Čudotvorca u Oksfordu.

ЂАВОЉИ ПЛОДОВИ РУСОФОБИЈЕ“: Захарова о опљачканој руској цркви у Оксфорду

Foto: EPA

Prema rečima Zaharove,razbojnici su u zoru upali u crkvu Svetog Nikolaja Čudotvorca u Oksfordu.

- Ukradene su dragocenosti od velike važnosti za parohijane i lokalnu crkvenu zajednicu. Razbojnici su uzeli i novac koji je sakupljan za izbeglice iz Ukrajine. Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras može da bude zadovoljna. Kampanja rusofobije i lažnih informacija koju je lično pokrenula daje svoje đavolske plodove na mestu gde joj je izdata diploma o obrazovanju - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Crkva Svetog Nikolaja Čudotvorca, koja se nalazi u Oksfordu, pripada suroškoj eparhiji Ruske pravoslavne crkve.

Podsetimo, ranije je nepoznata osoba kamionom probila kapiju ruske ambasade u Dablinu, a kako je saopštio Sputnjiku portparol ambasade Rusije u Dablinu Nikita Isakin, irska policija je bila prisutna i ništa nije učinila po tom pitanju. Pored toga, u Parizu je u noći između 6. i 7. marta bačen molotovljev koktel na zgradu Rossotrudničestva. Još jedan incident je zabeležen ovog meseca u Vilnjusu, glavnom gradu Litvanije, u kojem je napadnut ruski diplomata.

(In4s)

BONUS VIDEO:

RUSI SU BILI PREVIŠE BLAGI! Američki pukovnik o ratu u Ukrajini - "Putin je uradio sve što je mogao"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!