BAJDEN ODOBRIO: Ukrajina dobija novu pomoć

Tanjug

13. 03. 2022. u 09:28

NOVIM paketom pomoći za Ukrajinu, koji je u subotu odobrio američki predsednik Džozef Bajden, obezbediće se neposredna vojna pomoć.

БАЈДЕН ОДОБРИО: Украјина добија нову помоћ

Foto: Profimedia

I to uključujući protivoklopne i protivraketne sisteme, kao i malokalibarsko oružje, javlja Rojters pozivajući se na neimenovanog visokog zvaničnika administracije SAD.

Bajden je odobrio Ukrajini pomoć u oružju i drugim odbrambenim artiklima vrednu 200 miliona dolara, saopštila je Bela kuća, pošto su ukrajinski zvaničnici rekli da žestoko granatiranje ruskih snaga ugrožava pokušaje evakuacije.

Ovom odlukom ukupna američka bezbednosna pomoć koja je pružena Ukrajini tokom prošle godine iznosi 1,2 milijarde dolara, rekao je visoki zvaničnik američke administracije, preneo je Rojters.

U memorandumu državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, Bajden je naložio da do 200 miliona dolara izdvojenih kroz Zakon o stranoj pomoći bude određeno za odbranu Ukrajine.

Sredstva se mogu koristiti za oružje i druge odbrambene artikle iz zaliha Ministarstva odbrane, kao i za vojno obrazovanje i obuku za pomoć Ukrajini.

BONUS VIDEO: Ti si lažov! - A ti si najgori predsednik u istoriji Amerike

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja