OŽIVELI DUHOVI TREĆEG RAJHA: Rasizam prema Rusima u Nemačkoj sve jači, čak i rusku decu u školama teraju da se odriču Putina

M.Đorđević

09. 03. 2022. u 16:38

U Nemačkoj su sve prisutniji najgori i najprimitivniji rasistički načini ponašanja, navodi nemački publicista Teo-Pol Lovengrub.

ОЖИВЕЛИ ДУХОВИ ТРЕЋЕГ РАЈХА: Расизам према Русима у Немачкој све јачи, чак и руску децу у школама терају да се одричу Путина

Foto: Profimedia

U članku „Derusifikacija u toku“ autor je sakupio sve manifestacije rusofobije u Nemačkoj posle početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, navodi EA dejli.

- Sugrađani koji govore ruski savetuju svoju decu da promene imena u pseudonime i da ne govore ruski na ulici, kako ne bi postali žrtve nasilja. Školarci ruskog porekla su primorani da se javno kaju pred svojim drugovima iz razreda i „odriču se Putina“. A da biste dobili dobre ocene u sertifikatu, morate „tačno“ odgovoriti na pitanja o Ukrajini, piše Lovengrub. 

On takođe navodi da u Nemačkoj kulturne ličnosti ruskog porekla, koje odbijaju da govore protiv Rusije bivaju otpuštene, bojkotovane ili marginalizovane.

- Lekari odbijaju da leče „Ruse i Beloruse”, Ruse ne služe u restoranima, ruske kamiondžije tuku, Rusima uskraćuju usluge taksija, ruski TV kanali su zabranjeni, a

„pisma mržnje“ se ubacaju u poštanske sandučiće Rusa koji tamo žive, piše ovaj autor.

Foto: Profimedia

On ističe da „isti ljudi koji su pre godinu i po dana, u kontekstu protesta "Crni životi su važni" , bili odlučni da se bore do kraja protiv bilo kakvog oblika „grupne mizantropije“, „diskriminacije“ i „rasizma“, sada i sami upadaju u najgore, najprimitivnije rasističke obrasce ponašanja“.

Publicista, upoređujući situaciju sa Jevrejima u Trećem Rajhu, primećuje:

„A onda će ponovo pitati: kako smo mogli da dođemo do ovoga? Odgovor je danas očigledan: zato što je u zemlji, tako opsesivno zaglibljenoj u sopstvenu istoriju, istina da nas ta istorija ničemu nije naučila.”

BONUS VIDEO: SPEKTAKULARAN SNIMAK IZ JERMENIJE: Posebna čestitka za 8. mart - osmica prelazi u slova „Z“ i „V“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna