SANKCIJE I ZA RUSKE MAČKE I DRVEĆE: Zaharova o potezima Zapada - "U pitanju je koncentrisana mržnja"

Novosti online

04. 03. 2022. u 21:29

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je antiruske sankcije koje uvodi Zapad sferama koje nemaju veze sa politikom koncentrisanom mržnjom.

САНКЦИЈЕ И ЗА РУСКЕ МАЧКЕ И ДРВЕЋЕ: Захарова о потезима Запада - У питању је концентрисана мржња

Foto: Profimedia/Ilustracija

Govoreći za televiziju "Zvezda" o tome kako "kolektivni razum" Amerike i njenih saveznika pokušava da utiče na Moskvu, ona je napomenula da su ti pokušaji uticali na oblasti koje nemaju nikakve veze sa politikom.

Printksrin Fejsbuk

- Znate da su se sankcije dotakle drveća, pasa i mačaka, šta je ono što želite? S kim mi imamo posla? Imamo posla sa nekom koncentrisanom mržnjom. Ovde se ne radi više o logici, niti o efikasnosti toga što uvode, već prosto o demonstraciji onoga što je očigledno duboko postojalo i isplivalo na površinu - smatra Zaharova.

Na pitanje o reakciji SAD na rusku specijalnu operaciju u Ukrajini i "ucenu" koja je zatim usledila, portparolka je istakla da američkom narodu nije potreban Hladni rat.

Hrast Turgenjev/Printksrin

- Vrlo dobro shvatam da američkom narodu čitava ta priča sa nastavkom Hladnog rata nije potrebna. Ne govorim sada o našim ljudima, o nama i vama – mi smo uvek činili sve da pokažemo samo miroljubivost i želju za pregovorima o složenim pitanjima, samo integraciju u svoje mirovne procese - dodala je.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

Ne treba verovati izjavama zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland o ukidanju sankcija protiv Rusije u slučaju prekida operacije u Ukrajini, upozorila je portparolka.

- Nemoguće je i ne sme se verovati na reč pojedinim izjavama ljudi koji su se mnogo puta poneli neodgovorno i koji ne ispunjavaju svoje obaveze, to je štetno i opasno - izjavila je Zaharova.

Istovremeno, diplomata je napomenula da Vašington zastrašuje i ucenjuje razne države po pitanju kontakata sa Moskvom. S tim u vezi, ona je istakla da je pre toga Vašington već isprobao takve metode na Nemačkoj i gasovodu „Severni tok 2“.

Podsetimo, pod sankcijama SAD i EU koje su uvedene Rusiji našao se i hrast koji je pre 200 godina posadio na svom imanju Spasko-Litovinovo kod Orla veliki ruski pisac Ivan Turgenjev. Prethodno su se pod "ukrajinskim" sankcijama protiv Rusije našle i sve rasne mačke iz Rusije. Sada nijedna ruska mačka ne može da učestvovuje na međunarodnim izložbama mačaka, saopštila je ranije Međunarodna asocijacija mačaka FIFE, čije sedište je u Francuskoj.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMAK RUSKOG MINISTARSTVA - Ukrajinci za sobom ostavili oštećenu opremu i protivtenkovske sisteme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!