KINA PROTIV SANKCIJA RUSIJI! Si Điping upozorio Makrona i Šolca: "Svetska ekonomija već trpi!"

Novosti online

08. 03. 2022. u 14:13

ŠEF kineske države Si Đinping danas je, tokom video samita sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, kritikovao sankcije protiv Moskve, uvedene zbog ruske intervencije u Ukrajini, uz ocenu da je takav potez "štetan za sve strane".

КИНА ПРОТИВ САНКЦИЈА РУСИЈИ! Си Ђипинг упозорио Макрона и Шолца: Светска економија већ трпи!

Foto: AP

Si Điping je izrazio "uznemirenost i duboki bol" zbog vojne intervencije u Ukrajini i pozvao sukobljene strane da pokrenu mirovne razgovore, u kojima je Peking spreman da učestvuje.

-Želimo da zajedno nastojimo da se smanje negativni efekti krize. Što se tiče uticaja sankcija na globalne finansije, energetske izvore, saobraćaj, stabilnost lanca snabdevanja, u smislu svetske ekonomije već opterećene pandemijom virusa korona, one su štetne za sve strane - poručio je šef kineske države.

BONUS VIDEO:  Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

ŠTA OTKRIVA JMBG: Značenje prvih sedam cifara sigurno znate - a šta ostalih šest govore o vama