HOĆE LI POLJSKA POMOĆI UKRAJINU? Ruski ekspert o eventualnom ulasku Varšave u rat

P. Z. S. /telegramt/voenkorKotenok

07. 03. 2022. u 17:43

RAD ruskih sistema PVO i RV je već doveo do toga da je kijevski režim praktično izgubio sredstva za izvođenje vazdušnog izviđanja izvođenja borbenih dejstava iz vazduha.

ХОЋЕ ЛИ ПОЉСКА ПОМОЋИ УКРАЈИНУ? Руски експерт о евентуалном уласку Варшаве у рат

Foto: Printskrin

I zato se Zelenski već obraća zemljama NATO-a sa zahtevom da im isporuče avione MiG-29, Su-27 i Su-25 zajednički proizvedene iz Slovačke, Bugarske i Poljske, pošto u Ukrajini nema ko da pilotira avionima zapadne proizvodnje. Postoje izveštaji da je Poljska spremna da Kijevu preda svoje MiG-29 i Su-27, a zauzvrat želi da dobije F-16 od SAD. Trenutno se razmatra takva trampa.

Ali postoji jedan problem – oni planiraju da koriste ove avione sa teritorije Poljske, što znači direktnu intervenciju NATO-a u vojni sukob, ovo je eskalacija, ovo je zapravo korak od Trećeg svetskog rata, zbog čega su se i Poljska i NATO do sada suzdržavali od takve šeme. Ipal i dalje je ta varijanta na dnevnom redu.

S druge strane Kijev ima još zahteva za NATO - da zatvori nebo svojim avionima. To bi direktno uvuklo Alijansu u sukob sa ruskim avionima.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina