SPREMAJU SE DA DIGNU U VAZDUH NUKLEARNI REAKTOR! Rusko MO o planovima bataljona Azov i SBU u Harkovu

Novosti online

07. 03. 2022. u 00:23

SLUŽBA bezbednosti Ukrajine sa ekstremistima „Azov“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) priprema provokaciju sa mogućim radioaktivnim zagađenjem okoline u području Harkova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

СПРЕМАЈУ СЕ ДА ДИГНУ У ВАЗДУХ НУКЛЕАРНИ РЕАКТОР! Руско МО о плановима батаљона Азов и СБУ у Харкову

Foto: Profimedia/Vikipedija

 
Kako se navodi, nacionalisti su minirali reaktor na eksperimentalnom nuklearnom objektu u Fizičko-tehničkom institutu u Harkovu.
 
-Militanti SBU i bataljona Azov planiraju da dignu u vazduh reaktor i optuže Oružane snage Rusije da su, navodno, izvele raketni napad na eksperimentalno nuklearno postrojenje, dodaje se u saopštenju.
 
Napominje se da su 6. marta strani novinari stigli u Harkov da snime posledice provokacije ukrajinskih nacionalista, uz naknadnu optužbu Rusije za stvaranje ekološke katastrofe.

Foto: Printscreen/Telegram

 

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je pre jedanaest dana. U napadu ukrajinskih snaga na Donjeck srušena je stambena zgrada, oštećena škola.

Ruska vojska je uništila praktično ceo protivvazdušni sistem ukrajinske vojske. Zvanični Kijev poziva NATO da zatvori nebo iznad Ukrajine, što Alijansa odbija, ne želeći da dođe u direkti sukob sa Moskvom.

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje. Dvoje ljudi poginulo je u napadu militanata Azova na civile. Kijev je spreman za "nenatovski model" za Ukrajinu.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)