"NATERAJTE KIJEV DA POŠTUJE HUMANITARNO PRAVO": Ovo je Putinova poruka predsedniku Evropskog saveta

Tanjug

07. 03. 2022. u 16:27

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je tokom razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom da Evropska unija treba da utiče na vlasti u Kijevu i da ih natera da poštuju humanitarno pravo, saopštila je danas pres-služba Kremlja.

НАТЕРАЈТЕ КИЈЕВ ДА ПОШТУЈЕ ХУМАНИТАРНО ПРАВО: Ово је Путинова порука председнику Европског савета

Foto: Profimedia

Putin je pojasnio rusku poziciju u vezi sa specijalnom vojnom operacijom kako bi se zaštitile samoproklamovane republike u Donbasu, koje je Moskva priznala, preneo je TASS.

"Nekoliko puta je pomenuto da su ruske oružane snage proglasile prekid vatre zbog evakuacije stanovništva putem humanitarnih koridora. Međutim, bataljoni ukrajinskih nacionalista to sprečavaju tako što pribegavaju nasilju prema civilima i raznim vrstama provokacija", dodaje se u saopštenju.

Lideri Evropske unije razgovaraće narednih dana o zahtevu Ukrajine da se pridruži EU, rekao je danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

"Solidarnost EU, prijateljstvo i pomoć bez presedana Ukrajini su nepokolebljivi. U naredim danima razgovaraćemo o zahtevu Ukrajine za članstvo", naveo je Mišel na Tviteru.

Lideri EU trebalo bi da razgovaraju o ratu u Ukrajini i zahtevu te zemlje da se pridruži EU tokom neformalnog samita u Parizu, koji je zakazan za četvrtak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista