"CRNA GORA MOŽE POSTATI META RUSIJE": Knežević upozorava - Ne smemo slati vojnike u Ukrajinu

Novosti onlajn

06. 03. 2022. u 15:07

UKOLIKO bi se crnogorski vojnici našli na teritoriji Ukrajine, Crna Gora bi mogla da postane legitimna meta Ruske Federacije, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević za Parlamentarni kanal i dodao da bi izbalansiranom politikom naša zemlja mogla da izbegne bezbednosne pretnje.

ЦРНА ГОРА МОЖЕ ПОСТАТИ МЕТА РУСИЈЕ: Кнежевић упозорава - Не смемо слати војнике у Украјину

Foto: EPA/Boris Pejović

Komentarišući izjavu bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ga je prisluškivala Srbija, Knežević je kazao da se Katnić “pogubio”, te da je postalo monotono kriviti Srbiju za sve probeme u Crnoj Gori.

- Smatram da, ukoliko ne dođe do slanja crnogorskih vojnika u bilo kakve rizične operacije, kao što je to bio pokušaj da se pošalje do 50 crnogorskih vojnika u zemlje Baltika, a onda ako NATO odluči da ih pošalje na teritoriju Ukrajine i Rusije, Crna Gora bi mogla da postane legitimna meta Ruske Federacije, a mislim da to nikome nije u interesu u ovako jednoj maloj državi - kaže Knežević.

Smatra da ukoliko budemo vodili jednu izbalansiranu politiku, da bi Crna Gora mogla da izbegne bezbjednosne pretnje.

Kada je reč o ekonomskim posledicama, Knežević veruje da ih već osećamo.

- Tek ćemo ih osetiti kako se bude približavala sezona i mislim da ćemo imati mnogo veće izazove kada je reč o turističkoj sezoni nego što je to bio slučaj sa pandemijom - kazao je on.

„Tužilaštvo ima dovoljno elemenata da ispita tvrdnje Katnića“

Komentarišući izjavu Katnića da iza njegovog prisluškivanja stoji Srbija, Knežević kaže da se bivši GST “pogubio”.

Foto DF

- Mislim da je Katnić ljubomoran jer on nije dobio orden srpske zastave nego ja. Kažem to jer se 2016. zahvaljivao Srbiji da je najzaslužnija za razotkrivanje tog monstruoznog državnog udara koji smo mi planirali, a 2022. dolazimo do toga da je Srbija organizovala urotu protiv njega, te da ga je prisluškivala u njegovom kabinetu, iako je podignuta optužnica protiv Dejana Peruničića. To najbolje govori o tome da se gospodin Katnić pogubio i da se polako priprema za penzionerske dane - kazao je Knežević.

Knežević je kazao da Katnić treba da odgovara zbog optužbi na račun premijera i vice premijera Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića da su od njega tražili neka hapšenja, a pritom ih nije prijavio za zloupotrebu službenog položaja.

- Čini mi se da bi upravo sad Tužilaštvo imalo dovoljno elemenata da ispita tvrdnje Katnića - kazao je on.

Dodao je da Crna Gora ima sada dovoljno problema da bi tražila neprijatelje u regionu.

- Postaje monotono i depresivno da za sve probleme krivimo Srbiju - zaključio je on.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!