RUSKA AMBASADA TRAŽI OSUDU AMERIČKOG SENATORA: Antonov - "Grejem poziva na terorizam kao način postizanja ciljeva Vašingtona"

Tanjug

04. 03. 2022. u 09:09

AMBASADA Rusije u Vašingtonu zatražila je od SAD da zvanično objasne i osude izjavu senatora Lindzija Grejema o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

РУСКА АМБАСАДА ТРАЖИ ОСУДУ АМЕРИЧКОГ СЕНАТОРА: Антонов - Грејем позива на тероризам као начин постизања циљева Вашингтона

Vladimir Putin, Foto AP

Senator Grejem, republikanac koji u Senatu SAD predstavlja Južnu Karolinu, prethodno je na Tviteru postavio pitanje da li Rusija ima Bruta ili da li u ruskoj vojsci postoji uspešniji pukovnik Štaufenberg, poznat po tome što je pokušao atentat na Hitlera.

- Jedini način da se ovo završi je da neko makne tog tipa (Putina). Učinili biste veliku uslugu sebi i celom svetu - napisao je Grejem.

- Tražimo zvanično objašnjenje i oštru osudu zločinačkih izjava tog Amerikanca - saopštila je ambasada Rusije na Fejsbuku.

Prema oceni ruskog ambasadora Anatolija Antonova, Grejemova izjava je neprihvatljiva i nečuvena, prenosi RIA Novosti.

- Radijus rusofobije i mržnje u SAD prema Rusiji prelazi sve granice. Nemoguće je poverovati da senator zemlje koja svoje moralne vrednosti propoveda kao ''zvezdu vodilju'' za čitavo čovečanstvo, može sebi da dozvoli da poziva na terorizam kao način za postizanje ciljeva Vašingtona na međunarodnoj sceni - ocenio je Antonov.

Dodao je da se plaši za sudbinu SAD, na čijem su čelu, kako je naveo, "tako neodgovorni i neprofesionalni političari".

BONUS VIDEO:

200 RUSKIH SPECIJALACA U AKCIJI: Sleteli i preuzeli kontrolu nad aerodromom kod Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)