ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA PORUČIO ZAPADU: Maske su pale – Pokušavate da unište Rusiju

Novosti online

03. 03. 2022. u 18:11 >> 18:12

ZAPAD pokušava da uništi Rusiju, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

ШЕФ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Маске су пале – Покушавате да униште Русију

Foto: EPA/Depositphotos

-Maske su pale. Ne samo da Zapad pokušava da ogradi Rusiju novom 'gvozdenom zavesom' – radi se o pokušajima uništavanja naše države, njenog 'ukidanja' kako se sada govori u 'tolerantnoj' liberalno-fašističkoj sredini, rekao je Nariškin.

On smatra da je sukob u Ukrajini dobar razlog da se izvrši temeljna revizija međunarodno-pravnih režima i obaveza i da se izrade principijelno novi modaliteti međusobnih odnosa sa Zapadom i sa čitavim svetom.

-Ako neko nije primetio, rat na postsovjetskom prostoru ne prestaje već 30 godina i sada Rusija ima realnu šansu da stavi tačku na to, rekao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, neutralni status Ukrajine je od ključnog značaja za Rusiju.

-To je minimalna teritorijalna barijera koja je potrebna našoj zemlji da odbije napade sa Zapada. To odlično shvataju američki i NATO eksperti i baš zato su se tako čvrsto uhvatili za Ukrajinu u situaciji kada je Rusija izazvala američku hegemoniju koja slabi, istakao je on.

Spoljna obaveštajna služba Rusije ima informacije da SAD i kijevski režim koji im je potčinjen žele da maksimalno razvuku sukob u Ukrajini kako bi se razvio u pozicioni rat visokog intenziteta.

-Iz zapadnih zemalja u Ukrajinu šalju se grupe naoružanih militanata koji imaju zadatak da organizuju i podržavaju takozvano partizansko podzemlje. Masovno se deli oružje. Svako ko je upućen u vojnu tematiku shvata da je ono beskorisno u konfrontaciji sa regularnom vojskom, ali zato dobro dođe pljačkašima i razbojnicima koji pljačkaju i terorišu civile, sprečavaju njihovu evakuaciju u bezbedna područja, konstatovao je Nariškin.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)