SITUACIJA NA LINIJI RAZGRANIČENJA I DALJE NAPETA: Pušilin poručuje da su još uvek ugroženi civili

Novosti online

24. 02. 2022. u 18:26

U BORBAMA u Donbasu ima poginulih i ranjenih, kako među pripadnicima vojske, tako i među civilima, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.

СИТУАЦИЈА НА ЛИНИЈИ РАЗГРАНИЧЕЊА И ДАЉЕ НАПЕТА: Пушилин поручује да су још увек угрожени цивили

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Kada je reč o ranjenima, poginulima, informacije se stalno obnavljaju, ali ja sam prinuđen da konstatujem da ima poginulih i ranjenih i među civilima i među našim vojnicima - rekao je Pušilin za televizijski kanal „Rusija 1“.

Pušilin je dodao da je situacija na liniji razgraničenja u Donbasu i dalje napeta, da oružane snage Ukrajine pružaju otpor i da su ugroženi civili.

- Na liniji razgraničenja situacija je, nažalost, još napeta, oružane formacije Ukrajine, ili deo njih, pružaju otpor, otvaraju vatru na stambene četvrti. Tu je opasnost za civile - rekao je Pušilin.

On je istakao da Rusija pruža pomoć u vođenju operacije u okviru dogovora koji je Moskva postigla s DNR i LNR.

Pušilin je, takođe, rekao da DNR može da uključi međunarodne organizacije u povratak svih ukrajinskih vojnika koji to žele svojim porodicama.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutro da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije istaklo da Oružane snage Rusije nisu izvršile raketne, vazdušne ili artiljerijske udare na gradove Ukrajine: vojna infrastruktura, objekti protivvazdušne odbrane, vojni aerodromi i avijacija su onesposobljeni visokopreciznim oružjem.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna