SKANDAL POTRESA AUSTRIJU: Obaveštajna služba leglo korupcije i zloupotreba, mediji je nazvali "klub državnih izdajnika"

Tanjug

17. 02. 2022. u 17:06

DRŽAVNO tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju Austrije već više od godinu dana vodi istragu protiv pripadnika obaveštajne službe, dosadašnje Savezne službe za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT), jer postoji sumnja da su odavali tajne, zloupotrebili položaj, podmićivali i primali mito.

СКАНДАЛ ПОТРЕСА АУСТРИЈУ: Обавештајна служба легло корупције и злоупотреба, медији је назвали клуб државних издајника

Foto: Tanjug

Raniji šef BVT je jedan od osumnjičenih protiv kojih se vodi istraga, koja je pokazala da je BVT očigledno imao svoj "klub državnih izdajnika", ističu mediji.

Administrativnim jezikom vodi se istraga u vezi neovlašćenog odavanja tajni, sa sa ciljem izazivanja potresa u zemlji i nanošenje štete spoljnim odnosima Austrije.

Glavnu ulogu u odavanju državnih tajni za pare imao je bivši šef BVT, koji je od 2018.suspendovan, a koji je tokom saslušanja sve ispričao.

Njemu su pomagali suspendovani glavni inspektor koji je koristio ime " Aigistos ", a uz njih bio je raniji IT-ovac pri BVT zvani "Vinston", njegov kolega zvani "Osborn Koks" i direktorka jedne službe koja je imala svoje tajno ime "Eli Konor".

Posebno glavni inspektor imao je odlične kontakte sa političkim strankama.

Ustanovljeno je da je ova grupa imala i cenovnik za "istražne radnje", te je na žiro računu dokazana takva uplata u visini od 80.000 evra.

BONUS VIDEO: 

NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MORATE ZNATI: Šta treba da radite u slučaju jakog zemljotresa