ŠOLC I BAJDEN SAGLASNI: Sitaucija u Ukrajini i dalje ozbiljna

Tanjug

17. 02. 2022. u 00:35

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc i američki predsednik Džozef Bajden saglasni su u oceni da je situacija u Ukrajini „izuzetno ozbiljna”, jer još uvek postoji rizik od ruske vojne agresije, izjavio je danas portparol nemačke vlade Štefen Hebeštrajt.

ШОЛЦ И БАЈДЕН САГЛАСНИ: Ситауција у Украјини и даље озбиљна

Foto Tanjug/AP

Dva lidera su naglasila da je potreban „maksimalni oprez“ , jer zasada nema znakova značajnog povlačenja ruskih trupa, naveo je Hebeštrajt u izjavi nakon Šolcovog telefonskog razgovora sa Bajdenom koji je usledio posle putovanja nemačkog kancelara u Kijev i Moskvu, prenosi Rojters.

Istovremeno, oni su pozdravili izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da treba nastaviti sa diplomatskim naporima, rekao je portparol.

Šolc i Bajden takođe su se složili da je važno da se krene ka implementaciji mirovnih sporazuma iz Minska o kojima su pregovarale Rusija, Ukrajina, Francuska i Nemačka 2015. i da se napreduje kroz dalje razgovore u Normandijskom formatu, navodi Rojters.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!