MOŽEMO DA ZATVORIMO CRNO I BALTIČKO MORE: Ruski general - SAD još uvek imaju prednost na jednom delu planete (VIDEO)

P. Z. S. / russian.rt.com

16. 02. 2022. u 23:57 >> 02:35

RUSKA vojska ima sposobnost da se uspešno suprotstavi američkoj floti unutar Crnog i Baltičkog mora, ali nema dovoljan broj plovila i aviona da se efikasno suprotstavi američkoj floti na Dalekom istoku, priznao je visoki zvaničnik.

МОЖЕМО ДА ЗАТВОРИМО ЦРНО И БАЛТИЧКО МОРЕ: Руски генерал - САД још увек имају предност на једном делу планете (ВИДЕО)

Foto arhiva


Govoreći u utorak na okruglom stolu Saveta Federacije, Stanislav Gadžimagomedov je objasnio da Amerikanci imaju veće kapacitete u pacifičkom regionu.

-Ako uzmemo samo flotu, superiornost Amerikanaca u broju brodova i sposobnostima odgovora je mnogo veća od naše, rekao je Gadžimagomedov. -Možemo potpuno zatvoriti Crno more i Baltičko more, ali još uvek nam nedostaju brodovi i avijacija na Dalekom istoku.


Gadžimagomedov, koji je zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba, odgovarao je na pitanje senatora u vezi sa nedavnim incidentom na Dalekom istoku.

Foto: Printskrin

Prošle nedelje, rusko Ministarstvo odbrane je izvestilo da je Pacifička flota te zemlje otkrila američku nuklearnu podmornicu u nacionalnim teritorijalnim vodama, nedaleko od Kurilskih ostrva. Prema Moskvi, brod je oteran nakon što je ignorisao upozorenja i naređenja da izroni.

Međutim, prema Vašingtonu, do takvog incidenta nije došlo. Govoreći kao odgovor na tvrdnje Moskve, portparol američke Indo-pacifičke komande Kajl Rejns negirao je da je ikada prešao u ruske teritorijalne vode.

-Neću komentarisati tačnu lokaciju naših podmornica, ali mi letimo, plovimo i radimo bezbedno u međunarodnim vodama, rekao je on.

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)