SAD VRŠE PRITISAK NA BOLSONARA: Ne žele da se sastane sa Putinom

R. V.

08. 02. 2022. u 22:50

AMERIČKA vlada vrši pritisak na brazilskog predsednika Žaira Bolsonara da otkaže posetu Rusiji zakazanu za sledeću nedelju, potvrdio je potpredsednik Antonio Hamilton Murao.

САД ВРШЕ ПРИТИСАК НА БОЛСОНАРА: Не желе да се састане са Путином

Foto AP

Ranije je brazilsko izdanje Folja de Sao Paulo, pozivajući se na izvore, javilo da SAD vrše pritisak na vladu Bolsonara da otkaže njegov put u Rusiju usred tenzija oko Ukrajine.

- Sjedinjene Države uvek koriste svoj uticaj za odvraćanje, uvek je bilo ovako. Ne znam šta je bio sadržaj razgovora između američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i ministra spoljnih poslova Brazila Karlosa Franse, ali sve je u redu, putovanje neće izazvati nikakvu nelagodu“, rekao je Murau.

Potpredsednik je napomenuo da će ruski predsednik ugošćavanjem brazilskog lidera „moći da pokaže da nije izolovan“ i dodao da su „u ovoj borbi svi u pravu“.

- Putin insistira da Ukrajina ne ulazi u NATO jer je to crvena linija koja ide od Baltičkog mora do Karpata, koji služe kao tampon zona za Evropu. Ako se vratimo na Napoleonove ratove, Rusija je napadana svake 33 godine- naveo je Murau.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)