UMESTO "LAŽNE VESTI" MOŽE SE REĆI "BLUMBERG VESTI": Oglasio se Kremlj - "Ovakvi izveštaji mogu dovesti do ekstremnih napetosti"

Novosti onlajn

05. 02. 2022. u 10:36

BLUMBERGOVO pogrešno objavljivanje početka ruske „invazije“ na Ukrajinu pokazuje kako takvi izveštaji mogu dovesti do nepopravljivih posledica, izjavio je za RIA Novosti pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov.

УМЕСТО ЛАЖНЕ ВЕСТИ МОЖЕ СЕ РЕЋИ БЛУМБЕРГ ВЕСТИ: Огласио се Кремљ - Овакви извештаји могу довести до екстремних напетости

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

- Ovo je sjajna demonstracija koliko je situacija opasna, izazvana beskrajnim agresivnim izjavama koje dolaze iz Vašingtona, iz Londona, iz drugih evropskih prestonica - rekao je on.

Prema rečima portparola, ovo je ilustracija koja može da dovede atmosfere ekstremne napetosti koja se sada razvila usled agresivnog delovanja „naših kolega u Evropi“.

- Ali generalno, naravno, za tako ozbiljnu publikaciju kao što je Blumberg možete čak reći ne „lažne vesti“, već „Blumberg-vesti“, što će biti opravdano - zaključio je Peskov.

Agencija je sinoć na svom sajtu objavila naslov o „invaziji“ Rusije na Ukrajinu. Ubrzo je uklonjen - Blumberg je priznao grešku i obećao da će istražiti.

Poslednjih meseci odnosi Rusije i Zapada postali su još napetiji. Vašington i Brisel optužuju Moskvu da priprema „invaziju“ na Ukrajinu i, u tom kontekstu, jačaju svoje prisustvo u istočnoj Evropi.

U Rusiji odbacuju sve tvrdnje i podsećaju da Kijev ne poštuje sporazume iz Minska: ukrajinske vlasti su koncentrisale polovinu vojnog osoblja blizu linije dodira i pucaju na milicije iz zabranjenog naoružanja.

Kremlj i Ministarstvo spoljnih poslova su više puta napominjali da je cilj priča o „agresiji“ da se stvori strana grupa u blizini ruskih granica. Takođe su objasnili da je glavni razlog za eskalaciju delovanje SAD i NATO-a, koji Ukrajinu pumpaju oružjem, gurajući je na taj način ka vojnim avanturama.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)