ANTIVAKSERSKO LUDILO! Mališan čeka operaciju, roditelji neće krv vakcinisanih donatora

Milica Ostojić (Rim)

08. 02. 2022. u 13:47

SA JEDNE strane dete od 2 godine sa patološkom srčanom manom treba da bude urgentno operisano, sa druge strane roditelji antivakseri koji ne žele da potpišu saglasnost za eventualnu transfuziju krvi, tražeći da donator bude nevakcinisan protiv kovida.

АНТИВАКСЕРСКО ЛУДИЛО! Малишан чека операцију, родитељи неће крв вакцинисаних донатора

AP photo

U sredini tog nesvakidašnjeg slučaja i zahteva roditelja iz Modene sada se nalazi sudija za pitanje starateljstva Suda u Modeni kojem se obratila klinika Sant'Orsola iz Bolonje (koja je spasila život i našem Siniši Mihajloviću), a u kojoj se nalazi dete na lečenju. Danas će se tokom dana o ovom slučaju izjasniti nadležni sudija.

Videvši kako vreme radi na štetu deteta, 2. februara Klinika je predstavila Tužilaštvu za maloletna lica u Bolonji, koje predvodi Silvija Marzoki, žalbu sa zahtevom za "eventualno ograničavanje roditeljske odgovornosti" jer roditelji ni u kom slučaju ne prihvataju krv koja je uzeta od donatora koji je primio vakcinu.

Frakcije antivaksera podržavaju ovakav stav roditelja sa obrazloženjem da „putem transfuzije krvi vakcina može biti preneta od donatora na onoga ko primi krv“.

Poliklinika ne prihvata takve uslove, a roditelji su toliko ubeđeni u svoj stav da su krenuli da traže donatore krvi među prijateljima istomišljenicima i antivakserima. U tom momentu Sant'Orsola nije više mogla da čeka i predstavila je žalbu jer je intervencija na srcu dvogodišnjeg deteta već programirana i ne može da bude odložena jer je stanje deteta ekstremno kritično.

Roditeljima antivakserima uputio je apel i predsednik nacionalnog Društva lekara Filipo Aneli, tražeći da imaju poverenja u lekare koji leče dete i sa objašnjenjem da:

- Protokol kojim se reguliše donacija krvi ne dozvoljava da se bira donator, zato i postoji kao regulator u interesu pacijenata kako bi procesi doniranja bili sigurni.

Apelom pokušava da objasni roditeljima da ne postoji bilo kakva opasnost primiti krv od vakcinisanih donatora.

BONUS VIDEO: KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU - Obrada krvi kod testiranja na koronu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAMP ISPRED SUDA NA MENHETNU: Nije mi dozvoljeno da govorim