SUDIJA KAMIONDŽIJAMA ZABRANIO DA TRUBE: Dozvoljen protest protiv obavezne vakcinacije u Otavi, ali u tišini

D. D. S.

08. 02. 2022. u 12:54

SUDIJA u Otavi izdao je desetodnevnu zabranu za neke delove kanadske prestonice, kojom se od kamiondžija, među kojima ima i naših sunarodnika, zahteva da ne koriste trube u znak protesta.

СУДИЈА КАМИОНЏИЈАМА ЗАБРАНИО ДА ТРУБЕ: Дозвољен протест против обавезне вакцинације у Отави, али у тишини

Foto Tanjug

Ovo, međuitm, neće narušiti njihovo pravo da protestuju protiv obavezne vakcinacije protiv kovida, odlučio je sudija Hju Meklin.

- Trubljenje nije izraz neke velike misli - rekao je sudija tokom saslušanja, preneli su kanadski mediji. Odlukom se ovlašćuje policiju da uhapsi svakoga za koga veruju da krši zabranu. Pravilo će ostati na snazi najmanje do 16. februara, kada će se sud ponovo sastati posle perioda odlaganja radi daljeg razmatranja ovog pitanja. Predlog za zabranu trubanja proizašao je iz grupne tužbe koju je prošle nedelje podneo Visokom sudu pravde Ontarija javni službenik Zeksi Li. Ona traži 7,7 miliona dolara odštete za emocionalnu i mentalnu nevolju koju je njoj i drugim potencijalnim tužiocima navodno prouzrokovao "Konvoj slobode", kako su kamiondžije nazvale protest. Kamiondžije koji protestuju trubeći 12 do 16 sati dnevno, čine stanovnicima centra Otave pravi pakao, navodi se u podnesku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a