"U DONJECKU MOŽE IZBITI POTPUNI RAT!": Lider DNR-a izjavio da će možda biti primorani da zatraže pomoć od Moskve

Tanjug

07. 02. 2022. u 21:13

LIDER Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin izjavio je danas da bi u Donjecku mogao da izbije potpuni rat u bilo kom trenutku i da će njegove snage možda morati da se obrate Moskvi za podršku.

У ДОЊЕЦКУ МОЖЕ ИЗБИТИ ПОТПУНИ РАТ!: Лидер ДНР-а изјавио да ће можда бити приморани да затраже помоћ од Москве

Foto: Printscreen

On je rekao da postoji velika verovatnoća od izbijanja rata koji bi doneo ogromne žrtve, iako bi bilo "ludilo" prihvatiti takav sukob.

- Pre svega, oslanjamo se na sebe, ali ne isključujemo da ćemo biti primorani da se okrenemo Rusiji ako Ukrajina, uz podršku zapadnih zemalja, pređe određenu liniju - izjavio je Pušilin za Rojters.

Konflikt na istoku Ukrajine traje više od sedam i po godina, a za to vreme, prema podacima UN, stradalo je više od 13.000 ljudi.

SAD i zapadni saveznici optužuju Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva to negira i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok.

Pušilin je rekao da proruske snage imaju nedostatke u naoružanju kada je u pitanju elektronsko ratovanje, protivvazdušna odbrana i sposobnost da se suprotstave dronovima ukrajinske vojske turske proizvodnje.

On je rekao da oni nisu bili u kontaktu sa Rusijom u vezi sa obezbeđivanjem oružja, ali da je primetio, kako je rekao, važnu izjavu političara vladajuće stranke u ruskom parlamentu prošlog meseca koji je rekao da bi Moskva trebalo da isporuči određene vrste oružja proruskim snagama u Donjecku i susednom Lugansku.

 

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!