BAJDEN NAJAVLJUJE RAT U FEBRUARU: Zadrška Zelenskog, Rusija poriče da planira napad na Ukrajinu

D. D. S.

28. 01. 2022. u 12:24

POSTOJI "izrazita mogućnost" da bi Rusija mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu sledećeg meseca, upozorio je američki presednik Džo Bajden ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u telefonskom razgovoru, saopštila je Bela kuća. Rusija kaže da vidi "malo osnova za optimizam" u rešavanju krize nakon što su SAD odbacile glavne zahteve Rusije, ali poriče da planira napad.

БАЈДЕН НАЈАВЉУЈЕ РАТ У ФЕБРУАРУ: Задршка Зеленског, Русија пориче да планира напад на Украјину

Foto: Tanjug/AP Photo

- Predsednik Bajden je rekao da postoji jasna opasnost da bi Rusi mogli da napadnu Ukrajinu u februaru - rekla je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Emili Horn. - On je to javno rekao i mi na to upozoravamo mesecima.

Tokom razgovora, predsednik Bajden je, kako se navodi, "ponovo potvrdio spremnost SAD da zajedno sa svojim saveznicima i partnerima odlučno odgovori ako Rusija dodatno izvrši invaziju na Ukrajinu".

Mediji, međutim, prenose da je ukrajinski zvaničnik istakao da razgovor između Zelenskog i Bajdena "nije dobro prošao" jer se nisu složili oko "nivoa rizika" od navodnog ruskog napada. Zelenski smatra da pretnja Rusije ostaje i da nije izvesno da će doći do napada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)