NE DAJ BOŽE, TO IM NEĆE BITI DOVOLJNO: Lukašenko otkrio - Poljaci planirali specijalnu akciju na granici!

Novosti online

28. 01. 2022. u 10:14

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko otkrio je da je Poljska planirala otmicu beloruskog graničara kako bi putem razmene iz Belorusije "izvukla" poljskog vojnika Emila Čečka, koji je pobegao u tu zemlju.

НЕ ДАЈ БОЖЕ, ТО ИМ НЕЋЕ БИТИ ДОВОЉНО: Лукашенко открио - Пољаци планирали специјалну акцију на граници!

Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER/Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP/Vikipedija

On kaže da je Minsk to uspeo da spreči.

- Da bi izvukli ovog jadnog poljskog vojnika, dali su zadatak svojim jedinicama da zarobe jednog našeg graničara radi razmene. Upozorio sam naše službe da razmene neće biti. Ne daj bože, ako dozvolimo zarobljavanje našeg vojnika, to im neće biti dovoljno - rekao je Aleksandar Lukašenko danas u Minsku, obraćajući se narodu i parlamentu.

Državni granični komitet Belorusije je ranije saopštio da je poljski vojnik Emil Čečko, rođen 1996. godine, priveden 16. decembra u pograničnom pojasu.

Graničari su naveli da je pritvorenik zatražio politički azil u Belorusiji zbog "neslaganja sa tekućom politikom Poljske u vezi sa migrantskom krizom i praksom nehumanog postupanja prema izbeglicama".

Čečko je na beloruskoj televiziji optužio poljske snage bezbednosti da sistematski ubijaju migrante, kao i da su likvidirali dvojicu dobrovoljaca koji su došli da pomažu azilantima.

On je rekao i da je bio primoran od strane starešina da puca u migrante.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije saopštilo je da je prihvatilo Čečkovu molbu da dobije status izbeglice.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - NJegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MEDVEDEV PORUČIO ZAPADU: Još niko nije ubrao letinu preko interneta, sankcije su bezvredne kad je reč o energentima i hrani