POLJSKI VOJNIK PREBEGAO U BELORUSIJU! Hladnoratovska scena na granici, jasno rekao šta je razlog (FOTO)

Novosti online

17. 12. 2021. u 09:52

POLjSKI vojnik je danas zatražio azil u Belorusiji, saopštio je Državni granični komitet te zemlje.

ПОЉСКИ ВОЈНИК ПРЕБЕГАО У БЕЛОРУСИЈУ! Хладноратовска сцена на граници, јасно рекао шта је разлог (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Ministerstwo Obrony Narodowej/Pograničnый komitet Belarusi

- Juče, 16. decembra, u 17.50 časova u blizini belorusko-poljske granice, na graničnom prelazu Tušemlja, odred beloruskih graničara je u pograničnom pojasu zaustavio pripadnika poljskih oružanih snaga Emila Čečka, rođenog 1996. godine - navodi se u saopštenju tog državnog tela.

Čečko je vojnik 11. mazurskog artiljerijskog puka 16. pomeranske mehanizovane divizije "Kralj Kazimir", čiji su delovi prebačeni da obezbede deo granice sa Belorusijom.

On je beloruskim organima navodno rekao da je razlog za traženje azila "neslaganje sa politikom Poljske u vezi sa migrantskom krizom, kao i praksom nehumanog postupanja prema izbeglicama."

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice.

Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize, dok je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.

BONUS VIDEO: Talibani snimili kako likvidiraju šefa policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!