NAJTEŽI SUKOB U POSLEDNJIH NEKOLIKO GODINA: U napadu pobunjenika u Pakistanu ubijeno 10 vojnika

Novosti onlajn

28. 01. 2022. u 08:52

SEPARATISTIČKI pobunjenici u Pakistanu preuzeli su odgovornost za napad na vojni punkt na jugozapadu zemlje, u kojem je, prema tvrdnjama vojske, ubijeno 10 vojnika.

НАЈТЕЖИ СУКОБ У ПОСЛЕДЊИХ НЕКОЛИКО ГОДИНА: У нападу побуњеника у Пакистану убијено 10 војника

Foto: Tanjug/AP

Napad, izveden u utorak uveče u pakistanskom okrugu Keč, severno od luke Gvadar, bio je najteži u poslednjih nekoliko godina u sklopu borbe koju pobunjenici, pripadnici Beludži naroda, vode protiv pakistanske vlade, prenosi agencija Rojters, a javlja Tanjug.

- Odlučni smo u našoj posvećenosti da Pakistan oslobodimo svih oblika terorizma - naveo je danas pakistanski premijer Imran Kan u saopštenju kojim je odao počast stradalim vojnicima.

Vojska je saopštila da je ubila jednog od napadača i uhapsila trojicu u operaciji čišćenja koja je još u toku.

Pobunjenička grupa “Oslobodilački front Beludžistana” (BLF) preuzela je odgovornost za napad, navodeći u saopštenju poslatom Rojtersu da je ubijeno 17 vojnika i jedan od njenih pripadnika.

Ovi gerilci se decenijama bore protiv vlade kako bi dobili sopstvenu državu, tvrdeći da centralna vlada nepravedno eksploatiše bogate gasne i mineralne resurse provincije Beludžistan koja deli granicu sa Avganistanom i Iranom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(MAPA) OFANZIVA NA DONBAS: Situacija na istoku Ukrajine, u okruženju kod Limana 1.000 pripadnika VSU