UKRAJINCI NAPALI LUGANSKU REPUBLIKU! Artiljerijskom paljbom zasuli položaje Narodne milicije, ima žrtava

Novosti online/Đ. M.

27. 01. 2022. u 21:56

BORAC Narodne milicije Luganske Narodne Republike poginuo je danas tokom artiljerijskog napada ukrajinske vojske, prvom posle desetodnevnog prekida vatre, saopštio je oficir pres službe LNR Aleksandar Mazejkin.

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ ЛУГАНСКУ РЕПУБЛИКУ! Артиљеријском паљбом засули положаје Народне милиције, има жртава

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema njegovim rečima, sa položaja 30. brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Troickoje, koje je pod kontrolom Kijeva, otvorena je vatra iz artiljerijskih oruđa i teških mitraljeza po selu Veselogorovka. 

- Da bi zaštitili civilno stanovništvo i izbegli nove gubitke u redovima Narodne milicije, naše trupe su bile prinuđene da otvore vatru - rekao je Mazejkin.

On je podsetio da od 17. januara do danas Oružane snage Ukrajine nisu kršile primirje. 

Od leta 2020. u Donbasu je na snazi prekid vatre, koji podrazumeva potpunu zabranu pucanja, stacioniranja oružja u blizini naseljenih mesta, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih operacija.

Naredbe o prekidu vatre treba da budu na snazi dok se sukob ne reši u potpunosti, ali se često dešavaju incidenti poput današnjeg.

Istovremeno, Kijev je koncentrisao polovinu svojih trupa ka Donbasu. Tenzije u regionu podstiču SAD i druge zemlje NATO-a, koje snabdevaju Ukrajinu oružjem i vojnim instruktorima.

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode