AMERIČKI PLAĆENICI PRIMEĆENI U DONBASU? Jan Leščenko: Zapadni instruktori obučavaju ukrajinsku vojsku

Novosti onlajn

27. 01. 2022. u 18:18

PLAĆENICI američke privatne vojne kompanije primećeni su u Donbasu, rekao je za RIA „Novosti“ načelnik uprave Narodne milicije Luganske Narodne Republike Jan Leščenko.

АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИЦИ ПРИМЕЋЕНИ У ДОНБАСУ? Јан Лешченко: Западни инструктори обучавају украјинску војску

­Donbasom odjekuje pucnjava

- Instruktorima je zabranjeno da se nalaze u zoni 'Operacije združenih snaga', ali mi smo više puta beležili njihovo prisustvo u zoni sukoba. Postoje pouzdane informacije o prisustvu plaćenika (američke privatne vojne kompanije) 'Akademi', ranije poznate kao 'Blek voter' u zoni 'Operacije združenih snaga' - rekao je Leščenko.

Kako je dodao, još 2014. godine postalo je jasno da zapadni instruktori obučavaju ukrajinsku vojsku.

- Treninzi se održavaju na poligonima u Lavovskoj oblasti, na Javorovskom poligonu, u 235. centru za obuku jedinicu u Nikolajevskoj oblasti, na 241. poligonu u Hersonskoj oblasti i na aerodromima 'Školjni' u Odesi, 'Kuljbakino' u Nikolajevskoj i 'Ozerno' u Žitomirskoj oblasti - precizirao je Leščenko.

Takođe je istakao da iz nekoliko razloga, kao što su nemotivisanost ukrajinskih vojnika i kratko vreme obuke, zapadni instruktori imaju male mogućnosti da pripreme „koliko-toliko kvalifikovane kadrove“.

Ranije je potpredsednik Saveta federacije Rusije, sekretar generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ Andrej Turčak ocenio da bi Rusija trebalo da pomogne DNR i LNR isporukama određenih vrsta naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti pred mogućom agresijom.

( Sputnjik )

BONUS VIDEO:

ASTRONAUTI IZGORELI U APOLU 1: Katastrofa koja je potresla Ameriku i svet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Slucki: SAD krive za prekid pregovore Ukrajine i Rusije