PODLA STRATEGIJA ZAPADA: Zašto je Americi potrebna histerija oko Ukrajine?

S. R.

26. 01. 2022. u 19:00

ZAPADNE države namerno raspiruju histeriju oko situacije u Ukrajini kako bi ostvarile svoje vojne ciljeve usmerene protiv Rusije, smatra predsednik Odbora za odbranu Državne dume Rusije, general-pukovnik Andrej Kartapolov.

ПОДЛА СТРАТЕГИЈА ЗАПАДА: Зашто је Америци потребна хистерија око Украјине?

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Nakon što je Rusija predala SAD nacrte ugovora o bezbednosnim garancijama i sporazuma o merama bezbednosti u Evropi, Vašington je svim sredstvima počeo da eskalira situaciju oko situacije u Ukrajini. Zauzvrat, general Kartapolov je izneo pravu svrhu pretnji Zapada Rusiji. Prema njegovim rečima, pod opštom halabukom strane države jačaju sopstveno vojno prisustvo u Evropi.

- Danas su zapadne zemlje pokazale zašto im je potrebna sva ova histerija. Bila je potrebna samo za jedno - da izgradi sopstveno vojno prisustvo - rekao je on u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevim“.

Kartapolov je govorio i o još jednom razlogu koji gura SAD u konfrontaciju sa Rusijom. Prema njegovim rečima, rejting američkog predsednika Džoa Bajdena je značajno pao, pa su Vašingtonu potrebne nove političke pobede.

- Kada su neslavno pobegli iz Avganistana, sada treba da urade nešto da veličaju Bajdena. Šta može da uradi? On može samo da okrivi Rusiju i da joj uvede sankcije - rezimirao je Andrej Kartapolov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)