ZVUCI UKRAJINSKOG ORUŽJA SVE GLASNIJI: Fali samo da neko "pogura" Vladimira Zelenskog

Novosti onlajn

24. 01. 2022. u 22:05

KIJEV dovlači vojnu tehniku na liniju razgraničenja u Donbasu – višecevne bacače raketa, samohodnu artiljeriju, kao i artiljeriju za haubice, izjavio je portparol Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko. Kako kaže, prisutni su svi faktori za ukrajinsku ofanzivu na Donbas.

ЗВУЦИ УКРАЈИНСКОГ ОРУЖЈА СВЕ ГЛАСНИЈИ: Фали само да неко погура Владимира Зеленског

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

- Fali samo da neko malo pogura ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da bi počela prava operacija, jer otvoreno vidimo sve faktore za ofanzivu koji mogu da se zamisle, niko ih čak ni ne krije - upozorio je on.

S tim u vezi, dodao je da na kontakt liniju stižu i nacionalni bataljoni, uključujući „Desni sektor“. Maročko je podsetio i da zapadne zemlje, uključujući Ameriku i Veliku Britaniju, šalju Ukrajini oružje i municiju, kao i da su, paralelno sa tim, neke zemlje pokrenule evakuaciju svojih građana.

DNR: Ukrajina priprema diverzije

Sa svoje strane, portparol Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin tvrdi da ukrajinske snage bezbednosti pripremaju diverzije i da DNR ima pretpostavke o područjima u kojima bi moglo da dođe do njih.

Prema njegovim rečima, iako deluje da se situacija smirila i učestalost paljbi smanjila, postoje indirektne stvari koje potvrđuju reči DNR.

- Sada je hladno i vrlo dobro se čuje kada neprijateljska tehnika radi, tačko kakva tehnika – i gusenična i na točkovima. Ti zvuci su počeli da se pojačavaju - izjavio je Basurin za televiziju „Rusija 24“.

Portparol je precizirao da se na ukrajinskoj strani na kontakt liniji nalazi do četiri puta više snaga nego na donjeckoj. Situacija sa Luganskom je ista, dodao je.

Kako je istakao, Donjeck neće dozvoliti ovakav razvoj scenarija. „Nećemo sedeti skrštenih ruku, odgovorićemo svima što imamo i bićemo surovi“, odgovorio je Basurin na pitanje o pripremi za vojnu eskalaciju.

Ranije je Narodna milicija DNR saopštila da su ukrajinske snage prebacile na teritoriju Donbasa osam višecevnih bacača raketa „Smerč“ i sistema „Uragan“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024