STEJT DEPARTMENT UPOZORAVA: Amerikanci, ne putujte u Rusiju!

Novosti onlajn

24. 01. 2022. u 07:37

AMERIČKI Stejt department je izdao ažuriranu listu preporuka za putovanja svojih građana, savetujući ih da ne putuju u Rusiju zbog navodnog porasta tenzija na granici te zemlje sa Ukrajinom.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ УПОЗОРАВА: Американци, не путујте у Русију!

Foto Shutterstock

- Ne putujte u Rusiju zbog kontinuiranih tenzija duž granice sa Ukrajinom, potencijalnog uznemiravanja američkih građana, ograničene mogućnosti ambasade da pruži pomoć američkim građanima u Rusiji, kovida-19, ulaznih ograničenja, terorizma, uznemiravanja od strane ruskih vladinih službenika i arbitrarnog sprovođenja lokalnog zakona - navodi se u ažuriranoj listi preporuka Stejt departmenta, a prenosi ruska agencija TASS.


Kako je saopšteno, preporuke za putovanje u Rusiju uključuju informacije o tekućim napetostima duž granice sa Ukrajinom i njima se zamenjuju prethodne preporuke izdate 2. novembra 2021. godine.

U dokumentu se navodi i da “zbog pojačanog vojnog prisustva Rusije i vojnih vežbi koje su u toku u pograničnom regionu sa Ukrajinom, državljani SAD koji se nalaze tamo ili razmatraju da putuju u okruge Ruske Federacije koji se graniče sa Ukrajinom, odmah budu svesni da je situacija duž granice nepredvidiva i da postoji povećana tenzija”.

- S obzirom na kontinuiranu nestabilnost situacije, građani SAD se izričito savetuju da ne putuju kopnenim putem iz Rusije u Ukrajinu preko ovog regiona - navodi se u saopštenju.

Zapadni i ukrajinski mediji već danima ponavljaju tvrdnje o navodnoj mogućnosti ruskog napada na Ukrajinu, što je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u više navrata okarakterisao kao "prazne i neutemeljene” izjave koje imaju za cilj eskalaciju tenzija.

BONUS VIDEO:

PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju