POTRAGA ZA DŽIHADISTIMA POSLE NAPADA NA ZATVOR: Zuravljev: Avioni SAD mogu izazvati civilne žrtve u Siriji

Tanjug

21. 01. 2022. u 21:59

KORIŠĆENJE američkih borbenih aviona da se eliminišu teroristi koji su pobegli iz zatvora u sirijskom gradu Al-Hasakahu može da dovede do civilnih žrtava, izjavio je danas zamenik Ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih snaga u Siriji Oleg Žuravljev.

ПОТРАГА ЗА ЏИХАДИСТИМА ПОСЛЕ НАПАДА НА ЗАТВОР: Зурављев: Авиони САД могу изазвати цивилне жртве у Сирији

Foto: Tviter

Prema njegovim rečima, nekoliko osoba osumnjičenih za terorizam pobeglo je iz zatvora kod Al-Hasakaha, koji kontrolišu Kurdi, nakon napada Islamske države.

-Američki borbeni avioni su umešani u operaciju radi eliminisanja terorista koji su pobegli iz zatvora. Ali korišćenje borbenih aviona drastično povećava šansu da dođe do materijalne štete i civilnih žrtava, kazao je on, prenosi TASS.

Nešto ranije, teroristi Islamske države izveli su opsežan napad na zatvor u sirijskom gradu Al-Hasaka, u pokušaju da oslobode svoje članove, objavila je danas novinska agencija Amak njuz, koja pripada Islamskoj državi, citirajući bezbednosne izvore.

Vojni izvori kurdskih snaga u Siriji ranije su obavestili da su ubili 23 pripadnika Islamske države, uključujući i strane borce, nakon što je grupa džihadista napala zatvor u severoističnom sirijskom gradu, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GENERAL MIZINCEV: Isporučeno 245 tona humanitarne pomoći za Ukrajinu