ASADOVE SNAGE PRESRELE AMERIČKI KONVOJ: Jenkiji se povukli iako su imali „pratnju“ jurišnih helikoptera

Novosti online

09. 01. 2022. u 21:49

TRUPE Sirijske arapske armije (SAA), osmog januara presrele su još jedan konvoj koalicije predvođene SAD u severnoj oblasti Hasaka.

АСАДОВЕ СНАГЕ ПРЕСРЕЛЕ АМЕРИЧКИ КОНВОЈ: Јенкији се повукли иако су имали „пратњу“ јуришних хеликоптера

Foto: EPA

Konvoj koalicije, koji se sastojao od četiri oklopna vozila, pokušao je da uđe u grad Kubur al-Grajna. Međutim, suočili su se s trupama SAA koje su blokirale glavni put koji vodi ka gradu. Na kraju se konvoj povukao.

Kubur al-Grajna se nalazi u blizini grada Tel Tamra koji gleda na strateški autoput M4, koji povezuje Hasaku sa Rakom i Alepom. Ovo je bio drugi ovakav susret od početka godine. Dana 3. januara, trupe SAA presrele su konvoj koalicije predvođene SAD u blizini grada Salihija na severu Hasake. Konvoj su pratila dva jurišna helikoptera. Uprkos tome, bio je prinuđen da se povuče.

Prošle godine je zabeleženo mnogo sličnih susreta. Samo u decembru, više od deset konvoja koalicije predvođenih SAD presrele su trupe SAA i pristalice vlade u severnom i istočnom delu Hasake. SAA i pristalice vlade očigledno pokušavaju da ograniče kretanje koalicionih snaga predvođenih SAD u severoistočnoj Siriji.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO - RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu