TRAMP I ORBAN RAZGOVARALI: Potvrdili uzajamnu podršku

Tanjug

19. 01. 2022. u 00:05

MAĐARSKI premijer Viktor Orban razgovarao je večeras telefonom sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom.

ТРАМП И ОРБАН РАЗГОВАРАЛИ: Потврдили узајамну подршку

Foto: EPA

Orban i Tramp su razgovarali o mađarsko-američkim odnosima i migrantskoj krizi, izrazivši političku podršku jedan drugome, rekao je Orbanov portparol Bertalan Havasi, prenosi agencija MTI.

Tokom razgovora Tramp je čestitao Mađarskoj na izvanrednim ekonomskim uspesima i poželeo Orbanu mnogo uspeha na predstojećim, prolećnim parlamentarnim izborima, rekao je Havasi.

Orban je, kao lider vladajuće stranke Fides, zahvalio Trampu na političkoj podršci i uverio ga da će Mađarska nastaviti da bude saveznik SAD.

Mađarski premijer je čestitao Trampu na nedavnom predizbornom skupu u Arizoni gde se bivši predsednik SAD obavezao "da će se vratiti u Belu kuću 2024. godine", rekao je mađarski zvaničnik.

Havasi je potvrdio da su dvojica političara razgovarala i o migrantskoj krizi u Mađarskoj i u SAD i saglasila se da se ilegalna migracija mora sprečiti "u interesu bezbednosti dve nacije".

BONUS VIDEO - NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...