MORA DA SE POZABAVI PONAŠANJEM: Skandal zbog pijanki kod Borisa DŽonsona tokom karantina

Tanjug

16. 01. 2022. u 11:04

BRTITANSKI premijer Boris DŽonson mora da se pozabavi ponašanjem pojedinih članova svog kabineta zbog okupljanja i opijanja članova vlade u njegovoj rezidenciji tokom karantina uvedenog zbog širenja korona virusa, poručio je predsednik britanskih konzervativaca Oliver Dauden.

МОРА ДА СЕ ПОЗАБАВИ ПОНАШАЊЕМ: Скандал због пијанки код Бориса Џонсона током карантина

Foto Tanjug/AP

U vreme kada su stroga pravila zabranjivala skoro sva javna okupljanja u Velikoj Britaniji DŽonson je u maju 2020. godine organizovao prvo okupljanje u bašti svoje rezidencije kada je pozvao članove svoje vlade da dođu i da ponesu svoje alkoholno piće, zbog čega se nedavno javno izvinio, prenosi Rojters.


U javnosti vlada većinski stav da britanska vlada nije poštovala pravila koja je sama uvela tokom pandemije, a u toku je interna istraga povodom navedenog nedozvoljenog okupljanja, ali i još dva odvojena slična skupa organizovana uoči sahrane princa Filipa, kada je kraljica Elizabeta II bila u dubokoj žalosti.

"Moramo da saznamo činjenice i onda bi premijer trebalo da efikasno reaguje i da se pozabavi kulturom koja vlada u Dauning stritu“, izjavio je danas Dauden za Bi-Bi-Si.

Zbog ovog skandala pojavili su se glasni pozivi DŽonsonu da podnese ostavku, čak i iz njegove stranke, a najnovija istraživanja javnog mnjenja pokazuju da konzervativci daleko zaostaju za opozicionom Laburističkom strankom.

BONUS VIDEO:

Korona napada "plavu krv" i najmoćnije ljude sveta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LUKAŠENKO DANAS U MOSKVI: Predsednik Belorusije prisustvuje samitu ODKB-a