KRIVE NAS I ZA LOŠE VREME: Peskov o velikom "napadu" na ukrajinske sajtove

Novosti online

16. 01. 2022. u 09:46

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov negirao je optužbe na račun Rusije u vezi sa nedavnim sajber-napadima na sajtove ukrajinskih državnih organa, rekavši da Kijev krivi Moskvu čak i zbog „lošeg vremena“.

КРИВЕ НАС И ЗА ЛОШЕ ВРЕМЕ: Песков о великом нападу на украјинске сајтове

Foto: Profimedia

- Mi nemamo sa tim nikakve veze. Rusija nema nikakve veze sa ovim sajber-napadima - rekao je Peskov u intervjuu za američku televiziju „Si-En-En“.

Peskov je naglasio da je Moskva upoznata sa navodima da iza sajber napada navodno stoji Rusija, ali to je „još jedna neosnovana optužba“ protiv Rusije.

- Skoro da smo se navikli da Ukrajinci krive Rusiju za sve, čak i za loše vreme u svojoj zemlji - dodao je portparol ruskog predsednika.

U petak je portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko saopštio da sajtovi Ministarstva spoljnih poslova i niza drugih državnih organa privremeno ne rade zbog hakerskog napada. Na početnoj stranici sajta Ministarstva obrazovanja i nauke objavljeno je da su navodno svi lični podaci Ukrajinaca postavljeni na opštu mrežu. Državna služba za specijalne komunikacije i zaštitu informacija Ukrajine saopštila je da nije došlo do curenja ličnih podataka zbog hakerskog napada. Kako navodi agencija, državni sajtovi u zemlji bili su podvrgnuti najsnažnijem napadu u poslednje četiri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MAĐARSKA ZA EMBARGO NA RUSKU NAFTU: Samo na isporuku morskim putem