ROBIJA ZA EL MARA: Ozlogloglašeni vođa meksičkog narko kartela osuđen na 60 godina zatvora

Tanjug

15. 01. 2022. u 08:47

VOĐA jednog meksičkog kartela koji je postao jedan od najtraženijih kriminalaca u Meksiku zbog krađe nafte industrijskih razmera, osuđen je na 60 godina zatvora, saopštili su sinoć državni tužioci.

РОБИЈА ЗА ЕЛ МАРА: Озлоглоглашени вођа мексичког нарко картела осуђен на 60 година затвора

Free Images Pixabay

Hoze Antonio Jepez, ozloglašeni kriminalac i oprganizator krađe goriva okrivljen za podsticanje naglog porasta nasilja u centralnoj državi Gvanahuato i uhapšen 2020. godine u velikom udaru na mafiju i meksičke kartele predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, prenosi Rojters.

Poznat pod nadimkom El Maro, Jepez je bio šef kartela Santa Roza de Lima sa sedištem u Guanahuatu koji je vodio krvavi rat sa Kartelom Nova generacija Haliska (CJNG), jednim od najmoćnijih i najkrvavijih meksičkih kriminalnih klanova.

Iz kancelarije državnog tužioca u Gvanahuatu saopšteno je preko Tvitera da je regionalni sud "proglasio krivim njega i njegove saučesnike i izvršioce za zločine otmice".

Jepez je do sada bio najpoznatiji narko-bos uhapšena tokom vladavine predsednika Lopeza Obradora koji je obećao da će srušiti rekordne nivoe nasilja i smanjiti rasprostranjenu krađu nafte iz naftovoda državnog naftnog giganta Pemek.

BONUS VIDEO: 

PROCES VEKA PROTIV MAFIJE: U sudnici 350 optuženih sa 900 advokata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024