POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NAPAD NA AMERIČKU AMBASADU: PVO odbrana gađala je rakete iznad diplomatskog predstavništva SAD u Bagdadu (VIDEO)

P. Z. S. / Sputnjik internešnl

13. 01. 2022. u 21:29 >> 21:34

NEKOLIKO raketa upućenih ka američkoj ambasadi u Bagdadu u Zelenoj zoni primećeno je u četvrtak uveče.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА НАПАД НА АМЕРИЧКУ АМБАСАДУ: ПВО одбрана гађала је ракете изнад дипломатског представништва САД у Багдаду (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Hassan Ammar


Najmanje dve rakete ispaljene su na američku ambasadu u centru Bagdada, a obe su oborene bez žrtava ili štete, saopštili su irački vojni zvaničnici.

Snimak objavljen na mreži navodno je uhvatio presretanje projektila. Na snimku se vidi kako sistem protivvazdušne odbrane C-RAM ispaljuje rafale svetlećih metaka na projektile.

Drugi video prikazuje eksploziju na zemlji koju je, čini se, izazvala raketa koja je pala na zemlju, i koji osporava zvanične izveštaje da napad nije prouzrokovao štetu.

Prema izveštaju OSINT Tviter naloga Aurora Intel, raketa je pala na školu Al Elaf.

Jako utvrđena Zelena zona datira iz vremena američke okupacije Iraka 2000-ih, kada su se američke snage, odgovorne za svrgavanje iračkog lidera Sadama Huseina, suočile sa moćnom pobunom.

Dok je velika većina američkih trupa napustila Irak, one koje su ostale podsećaju na moćan uticaj koji Vašington nastavlja da vrši na iračku politiku, a ambasada ostaje omiljena meta iračkih milicija ljutih na prisustvo SAD.

BONUS VIDEO - KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSI POTVRDILI: Tržni centar je pogođen, ali nije naša greška