RAKETNI NAPAD NA IRAČKU BAZU: Treći napad u poslednja tri dana

Tanjug

05. 01. 2022. u 13:01

RAKETA ispaljena iz sistema Kaćuša pogodila je danas iračku vojnu bazu u kojoj se nalaze američki vojnici na međunarodnom aerodromu u Bagdadu, navodi se u saopštenju iračke vojske.

РАКЕТНИ НАПАД НА ИРАЧКУ БАЗУ: Трећи напад у последња три дана

Foto: Printscreen

U tom napadu, trećem u poslednja tri dana, nakon godišnjice američkog vazdušnog napada dronom u kojem je pre dve godine u Bagdadu ubijen visoko iranski general Kasim Sulejmani, nije bilo žrtava ni materijalne štete, prenosi AP.

U saopštenju iračke vojske se navodi da je raketni lanser s kojim je izvršen napad lociran u stambenoj četvrti u zapadnom Bagdadu, u oblasti koju su nekada, za raketiranje aerodroma, koristile milicije koje podržava Iran.

U ponedeljak su oborena dva naoružana drona, a juče su uništene i dve bespilotne letelice napunjene eksplozivom koje su ciljale iračku vojnu bazu u kojoj se nalaze američki vojnici u zapadnoj provinciji Anbar.

U američkom napadu dronom 2020. godine na aerodrom u Bagdadu ubijeni su komandant Kudsa, iranskih elitnih snaga, general Kasim Sulejmani i Abu Mahdi al-Muhandis, zamenik komandanta iračkih milicija koje podržava Teheran poznatih kao Narodne mobilizacione snage.

Proiranske šiitske frakcije u Iraku obećale su odmazdu za ova ubistva i poručile da će obustaviti napade kada se u potpunosti okonča američko prisustvo u Iraku.

Koalicija predvođena SAD zvanično je prošlog meseca završila svoju misiju vojne podrške iračkim snagama u borbi protiv Islamske države.

Ipak, oko 2.500 vojnika će ostati u Iraku u svojstvu vojne savetodavne misije koja će nastaviti da pomaže iračke snage.

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Talibani snimili kako likvidiraju šefa policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!