PRVI LET U ALMATIJU: Međunarodni dolazak prvi još od 2. januara

Tanjug

13. 01. 2022. u 11:09

U KAZAHSTANSKOM Almatiju danas je obavljen prvi međunarodni let nakon nereda koji su izbili 2. januara, saopštilo je Civilno vazduhoplovstvo pri kazahstanskom ministarstvu za industriju i infrastrukturni razvoj.

ПРВИ ЛЕТ У АЛМАТИЈУ: Међународни долазак први још од 2. јануара

Foto: shutterstock

- Posle nastavka rada aerodroma, prvi avion iz inostranstva koji je sleteo u Almati došao je iz turske Antalije - navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Pres služba je dodala da su za danas planirani letovi iz Kolumba, iz Šri Lanke, i let iz Almatija za Seul, a obaviće ih "Er Astana" i "Azijana erlajns".

U Almatiju, najvećem gradu Kazahstana, i još nekim gradovima, došlo je do nereda 2. januara kada su demonstranti upali u neke vladine zgrade nezadovljni poskupljenjem naftnih derivata.

Tokom nekoliko dana nasilja bilo je poginulih i povređenih, a predsednik Kasim-Džomart Tokajev se obratio Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) predvođenoj Rusijom, pa su mirovnjaci postavljeni po Kazahstanu.

Na ulice gradova se vratio red, navode kazahstanske vlasti, a aerodrom u Almatiju, koji je bio pod opsadom demonstranata tokom protesta, ponovo je u funkciji.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!