PRETI NESTAŠICA TOALET PAPIRA: Australijski trgovinski lanac ograničio kupovinu u pokušaj da spreči paničnu kupovinu

P. Z. S. / rt.com

11. 01. 2022. u 17:35

VELIKI australijski lanac supermarketa Coles uveo je „fer“ kupovnu kvotu po kupcu kako bi se izborio sa talasom panične kupovine usred porasta slučajeva Covid-19 i problema u lancu snabdevanja.

ПРЕТИ НЕСТАШИЦА ТОАЛЕТ ПАПИРА: Аустралијски трговински ланац ограничио куповину у покушај да спречи паничну куповину

Foto Shutterstock

Prodavac je najavio „nacionalna ograničenja kupovine“ jednog pakovanja toalet papira i dva pakovanja lekova protiv bolova kao što su paracetamol, ibuprofen i aspirin po kupcu.

Promena je napravljena da bi se „održala dostupnost i bila fer za sve“, napisao je Coles na Tviteru u utorak. Kompanija je apelovala na kupce da „nastave da se ophode prema našem timu sa ljubaznošću i poštovanjem i kupuju samo ono što vam je potrebno“.

Vest je stigla nakon što su Australijanci počeli da čiste police u više supermarketa i apoteka usred porasta slučajeva Covid-19 u velikim gradovima Sidneju i Melburnu.

Profesor Majkl Kid, zamenik glavnog medicinskog službenika Australije, savetovao je u nedelju ljudima da stvore zalihe lekova protiv bolova, jer će mnogi verovatno biti pozitivni na virus u „narednim danima“.

-Važno je da budete spremni jer nećete moći da odete u svoj supermarket ili apoteku ako vam je dijagnostikovan Covid-19, rekao je Kid.

Talasi panične kupovine prvi put su pogodili različite zemlje u proleće 2020. godine, kada je pandemija počela. Australijski mediji su izvestili da su kupci imali problema da pronađu proizvode poput mesa i brašna pre Božića. Trenutna situacija je pogoršana nedostatkom osoblja u prodavcima kao što su Coles i Woolworths i prekidima u lancu snabdevanja.

Izvršni direktor i generalni direktor kompanije Woolworths Bred Banduči rekao je za ABC u ponedeljak da se do 40 odsto zaposlenih ne pojavljuje na poslu u distributivnim centrima lanca.

-Izostanak sa posla je direktna i indirektna posledica Omikrona, rekao je on, misleći na soj koronavirusa koji stoji iza porasta broja slučajeva.

BONUS VIDEO - VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!