PROCURILE INFORMACIJE: DŽonson prisustvovao žurci tokom prvog lokdauna 2020. godine

Tanjug

10. 01. 2022. u 20:39

PREMIJER Velike Britanije Boris Džonson i njegova supruga Keri su prisustvovali događaju "donesi svoje piće" u bašti Dauning strita tokom prvog nacionalnlog lokdauna u maju 2020. javlja "Skaj njuz".

ПРОЦУРИЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Џонсон присуствовао журци током првог локдауна 2020. године

Foto Tanjug/AP

Više od 100 zaposlenih iz Dauning strita je pozvano na piće 20. maja 2020. godine, dodaje se u tekstu britanskog medija.

U imejlu koji je poslao glavni pomoćnik Borisa Džonsona Martin Rejndolds, pozvano je osoblje da se provede "lepo vreme" uz "ispijanje pića na socijalnoj distanci" - dodaje "Skaj njuz".

Imejl, do kojeg je došao "ITV njuz", dodatak je nedavnoj optužbi Dominika Kamingsa, bivšeg glavnog savetnika premijera, da je pijanka održana u bašti Dauning stritu.

Prema "ITV njuzu", Rejnoldsov mejl je poslat na adrese više od 100 zaposlenih u Dauning stritu, kao i za premijerove savetnike i ostalo osoblje.

Navodi se da je oko 40 članova osoblja bilo u bašti te večeri, gde su jeli hranu i pili, a među njima su bili Boris Džonson i Keri.

U to vreme, Britanci su bili pod lokdaunom, pa je tada bilo dozvoljeno da se jedna osoba susretne sa osobom iz drugog domaćinsta, ali pod uslovom da drže distancu od dva metra, navodi "Skaj njuz", ocenjujući da je u pitanju dokaz "još kršenja pravila u srcu Vlade".

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a