ZLO KOJE SE MORA SASEĆI: Peskov o ulozi društvenih mreža u krizama

Novosti onlajn

10. 01. 2022. u 14:04

UPOTREBA društvenih mreža u cilju uvlačenja građana u ilegalne akcije, kao što je bio slučaj u Kazahstanu je zlo koje se mora saseći, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ЗЛО КОЈЕ СЕ МОРА САСЕЋИ: Песков о улози друштвених мрежа у кризама

Foto: AP

- Društvene mreže, očigledno, pored dobra donose i zlo. Zadatak je da se preduzmu mere kako bi se to zlo saseklo - rekao je Peskov.

On je naveo da to nije nov, već dugogodišnji problem koji je bio očigledan tokom nedavnih događaja u Kazahstanu i dodao da Kremlj zasada neće davati nikakve predloge na temu kontrole društvenih mreža.

Portparol Kremlja je izjavio i da ruske obaveštajne službe, u situacijama sličnim ovima u Kazahstanu, uvek preduzimaju mere kako bi se zaštitile od infiltriranja terorista na teritoriju Rusije.

„Naravno, i vrhovni komandant i specijalne službe u sličnim situacijama preduzimaju specijalne mere kako bi se zaštitili od pretnji terorista“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je Kremlj razmatrao rizike koji mogu nastati usled ulaska učesnika kazahstanskih nemira u Rusiju, a sa ciljem destabilizacije ruskih regiona koji se graniče sa Kazahstanom.

Podsetimo, stanovnici zapadnog Kazahstana (gradova Žanaozen i Aktau) masovno su izašli na ulice 2. januara u znak protesta zbog dvostrukog povećanja cena za gorivo. Kasnije su demonstracije zahvatile celu državu. Vlast je objavila da vraća cene na gas, međutim, situacija se pogoršala. Počeli su nemiri, uvedeno je vanredno stanje i pozvan ODKB.

Prema poslednjim informacijama, u neredima koji su zahvatili Kazahstan od 2. januara uhapšeno je oko 8.000 ljudi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova zemlje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije